Down Sendromu


Down Sendromu bir hastalık değildir. Genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumudur.

Down Sendromu

Down Sendromu, genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumudur. Vücutta yapısal ve fonsiyonel değişiklikler ile karaktarize edilir. Vücuttaki küçük ve büyük farklılıkların kombinasyonu yapısal olarak sergilenir. Down Sendromu sık sık zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir. Down Sendromunda buna ek olarak; el ayasında çift yerine tek derin olarak bulunan avuç içi çizgisi, badem biçimli göz, çekilmiş kısa dudaklar, düşük kas tonosu, ayak baş parmağıyla ikinci parmak arası daha büyük bir boşluk ve küçük ağız boşluğundan dolayı sarkan ve genişlemiş dil görülür.

Down Sendromlu çocuklar iyi bir eğitimle normal bir birey şeklinde hayatlarını sürdürebilirler. İmkan tanındığında meslek edinebilirler. Kendi yaşamlarını idame ettirebilecek seviyeye ulaşabilirler. Down sendromlu çocuklarda fizik tedavi, Özel Eğitim ve dil terapisine ihtiyaç duyulur.

Eğitimlerinin temel hedefleri dikkat gelişmesi, komut alma, hareket gelişimi ve grup içi iletişim olmalıdır. Down sendromlu çocukların eğitiminde müzik, sanat, oyun ve dramanın özel önemi vardır. Bu çocukların müziğe karşı duyarlılıkları fazladır. Ses ve hareket ritmi büyük oranda ilgilerini çeker.

SAS-Boost Dinleti Programı

Son yıllarda gelişen yeni görüntüleme teknolojileri sayesinde müziğin beyinde yarattığı etkiyi görebilmek ve belli nörolojik sorunların iyileştirilmesi amacıyla da kullanmak mümkün olmuştur. Bizler de müziği ve konuşma seslerini (hikaye) nörobilimsel bir altyapıda oturttuğumuz SAS-Boost Dinleti Programı ile hem çocuğunuzun gelişimine yardımcı olabilmekteyiz.

Her çocuğa özel hazırlanan program ile down sendromlu çocukların dil ve konuşma becerilerinden motor ve denge gelişimine, dikkat ve odaklanma süreçlerinden sosyal iletişime kadar bir çok alanda ilerlemeler sağlanmaktadır.

SAS-Boost Dinleti Programı almış down sendromlu çocukların ailelerinden alınan yorumları buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Liste

Başarı Hikayelerimiz

Tüm Sonuçlar

Başarı Oranı

Müzik ve Beyin

Son yıllarda gelişen yeni görüntüleme teknolojileri sayesinde müziğin beyinde yarattığı etkiyi görebilmek ve belli nörolojik sorunların iyileştirilmesi amacıyla da kullanmak mümkün olmuştur.